Tolga İldun - Hüseyin Kekiç - Üçüncü Sayfa Haberi

Tolga İldun

ÜÇÜNCÜ SAYFA HABERİ

Ünlü iş insanı, dün gece ofisinde ruhsatlı tabancasıyla kendisini vurdu ihbarı üzerine, olay yerine intikal ettik. Ortada masanın sağ kenarına düşmüş, tabanca dışında herhangi bir not ya da iz yoktu.

Kanlar içindeki cesedin sol elinin parmakları arasında, bir fotoğraf duruyor ve fotoğrafın içinde beş genç erkek, bir göl kenarında yürüyordu.

Tipik bir üçüncü sayfa intihar olayı diye başlattığımız soruşturma, çok geçmeden bütün gazetelerin ana sayfasında sekiz sütunluk sürmanşet oluyor ve haberin alt başlığında, intihar eden iş insanının gençlik yıllarında hiç ayrılmadığı ve çok sevdiği dört arkadaşıyla birlikte yürüdüğü fotoğraftan bahsediliyordu.

Haberin devamı içinse, okurlar yine üçüncü sayfaya yönlendiriliyordu.

Fotoğraf : Tolga İldun
Öykü : Hüseyin Kekiç / 15.08.2023

Yusuf Tuvi - Gamze Doğru - Bir Oyundur Hayat

Yusuf Tuvi

BİR OYUNDUR HAYAT

Altmış dört siyah, beyaz kare ve otuz iki taş.
İlk hamleden sonra, altmış dört kare üzerinde açılan sayısız olasılık.

Tıpkı üzerinde var olduğumuz olasılıklar dünyası gibi…

Aldığımız ilk nefesten vereceğimiz son nefese kadar, bilinçli ya da bilinçsiz seçimlerimizin bu olasılıklar dünyasındaki bütün taşları her an yerinden oynatması, birbirinin içine geçmiş sayısız olasılığı biz farkında olsak da olmasak da önümüze sermesi gibi.

Tek bir hareketimiz; düşünmeden ya da düşünerek attığımız bir adım, ağzımızdan çıkan basit bir kelime, anlık bir öfke, şu yolu değil de bu yolu tercih etmemiz, o kapıyı değil de diğer kapıyı çalmamız gibi sonsuz sayıda kararımızın hayatımızı ne kadar değiştirebileceğini fark etmek son derece şaşırtıcı.

Tıpkı strateji oyunlarında olduğu gibi kendi hayatlarımızla ilgili bir karar alırken de onlarca hamle sonrasını görebiliyor muyuz!
Görebilseydik hayatımız şimdikinden farklı olur muydu!
Doğru taşı vakti geldiğinde oyuna sürebilir miydik!
Hangisi doğru taş, hangisi değil, karar verebilir miydik!

Sorular, sorular...

Hayat, biraz da böyle cevapsız bir yolculuk sanki.
Bir yanda kazanma arzusuyla yaptığımız hamleler, bir yanda ölüm...

Fotoğraf : Yusuf Tuvi
Yazı : Gamze Doğru