A. Beyhan Özdemir - Erhan Demiralp - Gurur

 

A. Beyhan Özdemir

GURUR

Sabahın erken saatleri. Bir anda yükselen uğultulu bir ses kulaklarında yankılandı. Her şey sallanmaya başladı. Gözlerini ovuşturup, panikle etrafına bakarken, şaşkınlık ve telaşla neler oluyor diye mırıldandı.

Kitaplar raftan düşüyor, avize sallanıyor, camlar gıcırdıyordu.

Aman tanrım deprem oluyor!

Yatağında doğruldu, tutunarak kalkmaya çalıştı. Ancak kalkacak gücü kendinde bulamadı. Sarsıntı, her geçen saniye artıyordu. Kalbi hızla çarpıyor, yutkunmaya çalışıyordu.

Ne yapacağım, ne yapacağım!

Düşünmeye çabaladı, zihni karmakarışıktı. Sarsıntı durmuştu. Gücünü toplamaya çalışarak bir gayret yatağından kalktı. Pencereyi açtı, sokaktaki panik ve yardım çığlıklarını daha net duyuyordu. Sandalyede asılı duran hırkasını üzerine geçirdi. El yordamı ile koridoru aşarak daire kapısına ulaştı. Kapıyı açtı, dışarı çıktı. Dışarı adımını attığında, çevredeki yıkımın olumsuz etkisini kaygıyla gözlemledi. Manzara dehşet vericiydi, insanlar panik içinde koşturuyordu. Kurtarma ekipleri gelmeye başlamış, ambulans ve itfaiyenin siren sesleri birbirine karışmıştı.

Yaşadığı apartmana döndü baktı, sapasağlam ayakta duruyordu. Yanındaki evler yıkılmış, kurtarma ekipleri, içeridekileri dışarı çıkarmaya çalışıyordu. Çevresindeki insanlara yardım etmek istedi.

Kurtarma görevlisi,

-Kimse var mı?

Bir kez daha seslendi, cevap gelmeyince

-Burası tamam.

Yandaki binaya doğru harekete ederken,

- Abi dur! Beyaz yok.

Konuşan komşunun oğluydu. Beyaz da dört ayaklı can dostu. Kurtarma görevlileri, bunun üzerine yeniden binaya girdiler. Fenerleriyle aydınlattıkları karanlığın içinde, korkudan titreyen Beyaz’ı gördüler. İçlerinden biri,

-Ben alırım diyerek, yaklaştı.

Yıkılan masayı kontrollü bir şekilde çekerek, hareket alanı sağladı. Üzerindeki tozları temizleyip, kucağında dışarı çıktılar. Yaşanan korkunç dakikaların mutluluğuydu o an. Kurtarılan bir canın daha haklı gururu...


Fotoğraf : Doç.Dr. Ahmet Beyhan Özdemir
Öykü : Erhan Demiralp / 16 Ağustos 2023 Çarşamba / Üsküdar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla ilgili olmasına özen gösteriniz.
2. İsim ve Soy ismi yazmayı unutmayınız.
3. Konuyla ilgili olmayan sorularınız için lütfen iletişim formunu kullanınız.

© Onanafod Blogunda yayınlanan tüm fotoğraf ve yazıların telif hakları, Onanafod blogu sanal yayını, tanıtımı, kitapları dışında fotoğrafçıya ve yazara aittir.