Candan Tırtıl - Aydanur Atamdede - Dans

Candan Tırtıl

DANS

Azra, ilkokul üçüncü sınıfa giden başarılı bir öğrenciydi. Annesi onun yaşamında okul ve ders dışında sevebileceği bir uğraşı olsun istiyordu. Çocuğum ileride nasıl mutlu olur diye düşünürken, Azra’nın dansa ve baleye ilgisi ve yeteneği olduğunu fark etti. Dansın öncelikle kızının kendi bedenini tanıyıp, dengeli olarak kullanmasına yardımcı olacağını düşünerek, kızının yeteneğinin doğru ve iyi bir eğitimle ortaya çıkarılması için, Çocuk Sanat Merkezinin Bale kurslarına kayıt ettirdi.

Azra severek, azimle, iki yıl boyunca haftada iki gün okul çıkışında Bale derslerine devam etti. Mezuniyet gösterisinde, pembe tütüsünün içinde, uçarcasına dans ederken bulutlardaydı sanki.

Bale kursundaki öğretmeninin de yönlendirmesi ile Konservatuar sınavlarına katılmasına karar verdiler. Sınavlara çok sayıda katılanların içinden yirmi bir kişi alınacaktı. Çok heyecanlı bekleyiş sonrası, kazananların arasında Azra’nın ismi yoktu. Azra'nın balerin olma hayali başlamadan sona ermişti.

Aradan geçen yıllarda Azra liseyi, ardından üniversitede ikinci tercihi olan, Sanat Tarihi Bölümünü bitirdi. Bu süreçte, her türlü sanat etkinliğini çok yakından takip etti.

Yaşamından genel olarak mutluydu ama pembe tütüsü içinde, sahnede uçarcasına dans ediyordu rüyalarında. Bale gösterileri izlerken de kendini sahnede dans ederken hayal eder, iç çekerdi.

İş çıkışı, aniden bastıran yağmurdan kaçmak için sığındığı bir pasaj girişindeki ilan dikkatini çekti. Dans dersleri… Neden olmasın dedi içindeki pembe tütülü çocuk. Neden olmasın!

Fotoğraf : Candan Tırtıl
Öykü : Aydanur Atamdede / Eylül 2023

1 yorum:

  1. Fotoğraflara bakarken ben de hikayeler yaşarım aklımda, kağıda döktüğüm de olur bazen. Yazdığınız hikaye çok güzel. Kızımın dans yolculuğunu hatırlattı bana. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla ilgili olmasına özen gösteriniz.
2. İsim ve Soy ismi yazmayı unutmayınız.
3. Konuyla ilgili olmayan sorularınız için lütfen iletişim formunu kullanınız.

© Onanafod Blogunda yayınlanan tüm fotoğraf ve yazıların telif hakları, Onanafod blogu sanal yayını, tanıtımı, kitapları dışında fotoğrafçıya ve yazara aittir.