Hüseyin Yılmaz - Baytekin Kara - Koltuk

Hüseyin Yılmaz

KOLTUK


Koltuk Sahiplerinin Dikkat Etmesi Gerekenler.

Dokunma hissi önemlidir. Koltuğun döşeme malzemesi dokunma hissi uyandırmalı. Koltuğunla gurur duymayı ancak böyle sağlayabilirsin. Gögsün kabarmalı. Övüne övüne anlatabilmelisin. Rahatlığı, konforu, çalışma verimliliğini artırmak için ceylan derisinden döşemeli koltuklar bile var.

İskelet için kullanılan malzeme de döşeme malzemesi kadar önemli. Aşınma direnci yüksek olmalı ki, hizmet ömrü de fazla olsun.

Koltuğun nereden ve nasıl ışık aldığına da dikkat etmek gerekli. Renk haslığı ancak doğru ışıkla, doğru buluşmalar yapabilmekle mümkündür. Farklı döşeme malzemelerinin farklı ışıklara farklı tepkiler vereceğini bileceksin ve ona uygun seçimler yapacaksın.

Döşemelik malzeme, sızdırmaz olmamalı, makul stabilitede olmalı, soyulmamalı. İstenir ki hava geçirgenliği makul seviyede olsun. Ne kötü şey üzerine oturduğun şeyin hava almayan bölümlerinin olması. Bu durum, kokuya bile neden olabilir. Gereken stabilite yoksa, ağzı gözü bir yana gitmiş görüntüler kaçınılmaz. Soyulma yapan malzemenin zamanla aldığı görüntünün ne kadar çirkin olabileceğini siz düşünün.

Sağlam koltuk, kaliteli koltuk, rahat koltuk, eeee maazallah bir gün üzerine bir şey dökülürse, nasıl temizleyebileceğini önceden bileceksin.

Çevreyi korumamış olmaz, bütün bileşimlerin çevre dostu olmasına özen göstereceksin. Karbon ayak izlerini inceleyeceksin.

İleri teknolojiyi kullanmak önceliğin olacak.
Arkanı sağlam yere dayayacaksın.
Bedelini ödeyeceksin.
Nasıl geldiyse, öyle de gidebileceğini hiç unutmayacaksın.
Koltuğuna sahip çıkacaksın, gerektiğinde arkana bile bakmayacaksın.


Fotoğraf : Hüseyin Yılmaz
Yazı : Baytekin Kara 

1 yorum:

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla ilgili olmasına özen gösteriniz.
2. İsim ve Soy ismi yazmayı unutmayınız.
3. Konuyla ilgili olmayan sorularınız için lütfen iletişim formunu kullanınız.

© Onanafod Blogunda yayınlanan tüm fotoğraf ve yazıların telif hakları, Onanafod blogu sanal yayını, tanıtımı, kitapları dışında fotoğrafçıya ve yazara aittir.