Prof.Dr. Güler Ertan - Didem Nuhoğlu Utar - Üç Kafadar

Prof.Dr. Güler Ertan

ÜÇ KAFADAR

Tarihi yarımadanın etrafında yer alan semtlerden birinde yaşayan üç kafadarın hikayesi bu. Farklı memleketlerden göç etmiş üç farklı ailenin çocukları. Akranlar neredeyse. Ortadaki Ahmet, yaşça en küçükleri, Balkan göçmeni bir ailenin de en küçük oğlu, iki ablası var. Sağda utangaç bakışlı Mehmet, Mardin’den göç etmiş bir ailenin ortanca çocuğu, kendinden üç yaş büyük bir abisi, iki yaş küçük bir kız kardeşi var. Sol başta, delici bakışlarıyla aradan sivrilen ise, İsmail, Tekirdağ tarafından gelmiş müzisyen bir ailenin çocuğu, tam dört erkek kardeşi var. Mehmet yedi, Ahmet altı, İsmail ise on yaşında. Üçünü de bir araya getiren bir tutkuları var, futbol.

Üçü de mahalle okulunda eğitim görüyorlar. İsmail zorla okuyor, sevmiyor ders çalışmayı. Bu sene de böyle devam ederse, babası oto tamir atölyesine çırak verecek onu. İsmail’in bu duruma çok da üzüldüğü söylenemez, tek bir hayali var; futbolcu olmak. Mehmet, okulunu seviyor, en çok da matematik dersini. Kafası basıyor rakamlara. Bir çeşit oyun gibi geliyor ona matematik problemi çözmek. Bir de, göklerde olmayı hayal ediyor ileride. Mahallede hayran olduğu Erkan Abisi gibi pilot olmak istiyor. Ahmet de derslerinde fena değil ama, boş kaldığı zamanlarda babasının börekçi dükkanında vakit geçiriyor. En güzel yemekleri o pişirecek büyüdüğünde. İyi bir aşçı olacak, hayali bu. Bir gün önce İsmail, mahallenin daha büyük abileri tarafından tartaklanınca, Mehmet ile Ahmet ellerinden geldiğince kurtarmaya çalışıyorlar İsmail’i yediği dayaklardan. Yetmeyince güçleri, tanıdıkları başka abileri yardıma çağırıp kurtarıveriyorlar İsmail’i. Cancağızların çektiği korku yetmiş onlara, kendilerine zor gelmişler. Ertesi gün tekrar bir araya gelip, maç yaparak atmışlar streslerini. İşte maç arasından bir mola anı. Mola sonrası maça devam, kim galip gelecek, kim bilir...


Fotoğraf : Prof.Dr. Güler Ertan
Yazı : Didem Nuhoğlu Utar / 17 Ekim 2023

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla ilgili olmasına özen gösteriniz.
2. İsim ve Soy ismi yazmayı unutmayınız.
3. Konuyla ilgili olmayan sorularınız için lütfen iletişim formunu kullanınız.

© Onanafod Blogunda yayınlanan tüm fotoğraf ve yazıların telif hakları, Onanafod blogu sanal yayını, tanıtımı, kitapları dışında fotoğrafçıya ve yazara aittir.