Oğuz Büktel - Aydanur Atamdede - Kış Partisi

Oğuz Büktel

KIŞ PARTİSİ

Feride, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Uludağ eteklerinde bulunan Hüseyinalan Köyü’ndeki evlerinde, kış partisi için son hazırlıkları yapıyordu. Dışarıda hafif hafif kar yağıyordu.

Ev, dorukların yamacında, vadide köye komşu, beş altı İstanbul'lunun düzlükte bulunan dağ evlerinden biriydi. Feride’nin evi, oldukça büyük bir bahçe içindeydi. Bahçenin arka tarafında ceviz, kestane, erik, dut ve kiraz ağaçları, ön tarafında küçük bir süs havuzu ve çilek tarlası vardı.

Feride, buradaki arkadaşlarının ve İstanbul’dan gelecek üç arkadaşının da katılacağı partinin mükemmel olmasını istiyordu. O yüzden, neredeyse bir haftadır bu partiye hazırlanıyordu. Eşi Erol, durumu çok abarttığını düşünüyor ve söylenip duruyordu.

Eşinin konuşmalarına aldırış etmeden uzun masaya şık masa örtüsünü serip, üzerine porselen tabaklarla, kaşık, çatal ve kadehlerini yerleştirdi. Az sonra, yan evdeki arkadaşı, elinde bakla favası ile “Dışarıyı gördün mü?” diyerek geldi. Feride de mutfaktan kendi hazırladığı barbunya, yaprak sarma, amerikan salatası gibi soğuk mezeleri masaya getirip, sıcaklar için mutfağa gitti.

Camdan dışarı bakınca etrafın bembeyaz, tam hayallerindeki gibi karla kaplı olduğunu, şahane bir kış partisi olacağını düşünerek çok sevindi.

Otobüs şoförü “Son durak” diye seslendi.

Feride, başını yasladığı camdan kaldırdı. Bir daha bu düşü hiç görmedi

Fotoğraf : Oğuz Büktel
Öykü : Aydanur Atamdede / Ağustos-2023

5 yorum:

  1. Çok keyifli bir paylaşım olmuş. Emeği geçenleri kutlarım.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş, kaleminize sağlık. Keşke Feride düşündeki partiyi verebilse bir gün 🙏

    YanıtlaSil
  3. Harika bir yazı olmuş, emeklerine sağlık 👏🏻👏🏻👏🏻

    YanıtlaSil
  4. Öykü çok kıvrak dille yazılmış öykünün içine girdim.Yazarin bir nokta atışıyla öyküyü sonlandırması mükemmel....Kaleminize sağlık.......gulsen sakar

    YanıtlaSil
  5. Hayaller ve gercekler..🙋‍♀️

    YanıtlaSil

Yorum yaparken:
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka konuyla ilgili olmasına özen gösteriniz.
2. İsim ve Soy ismi yazmayı unutmayınız.
3. Konuyla ilgili olmayan sorularınız için lütfen iletişim formunu kullanınız.

© Onanafod Blogunda yayınlanan tüm fotoğraf ve yazıların telif hakları, Onanafod blogu sanal yayını, tanıtımı, kitapları dışında fotoğrafçıya ve yazara aittir.